Anledningar till att tvätta fasaden

God morgon alla fina läsare! Hoppas att ni har fått en bra start på den här dagen och att ni har massa energi för att ta vara på dagen på bästa sätt. Själv tänkte jag lägga lite av energin på att skriva ett inlägg, det kommer handla om fasadtvätt i Kungsbacka. Om det låter intressant för er är det bara att fortsätta läsa.

Att tvätta fasaden är något som faktiskt behövts, dels för att minska risken för alg- och mögelväxt, dels för att huset ska vara fint och se nymålat ut längre. Om jag inte missminner mig tror jag att man borde tvätta husfasaden vartannat år. När det kommer till mögel och alger handlar det om att smutsen som finns på fasaden kan kapsla in fukt och därmed kan både mögel och alger fästa bättre. Detta kan även leda till att träet ruttnar, om man har träfasad det vill säga. Ibland kan man tro att man behöver måla om husfasaden för att den ska bli fin igen, men det kan räcka med en fasadtvätt.

När det kommer till fasadtvätt kan man ta hand om arbetet själv om man känner sig manad till det, annars finns det bra hjälp att få. Ett företag som arbetar med fasadtvätt i Kungsbacka och andra närliggande områden är Andreas Fönsterputs, ett företag som jag hittade för ett tag sedan när jag kollade in på just fasadtvätt. Detta företag arbetar även med fönsterputs, som man hör på företagsnamnet. Personligen har jag inte tagit hjälp av dem men utifrån det jag har läst om dem känns det definitivt som ett riktigt bra företag inom det här området. Därför kan jag kort och gott tipsa er om dem ifall ni nu eller i framtiden behöver hjälp med fasadtvätt i Kungsbacka med omnejd. Det var allt jag hade att dela med mig av för idag, jag hoppas att ni har gillat det.